Amit mindig is tudni akartál a Hetekről, de sosem merted megkérdezni
Amit mindig is tudni akartál a Hetekről, de sosem merted megkérdezni

Forrás: Shutterstock/Puzzlepix/Hetek-grafika

2020. 11. 27.
Az elmúlt egy évben rengeteg újítás történt a Hetek szerkesztősége táján: elindult az új, napi frissülésű online portálunk, megváltozott az előfizetői rendszerünk, átalakult az archívumunk – közben az élet is átírt sok mindent a működésben. Éppen ezért arra gondoltunk, hogy a hozzánk beérkező kérdéseket egy csokorban így nyilvánosan is megválaszoljuk.

Ahhoz, hogy munkánkat folytatni tudjuk, az Ön támogatására is szükségünk van. Most futó akciónkban a nyomtatott és online hetilap előfizetés mellé ajándék Hetek maszkot adunk. Részletek és a teljes nyeremény lista itt: www.hetek.hu/elofizetes

Nem csak hetilap

Mi a különbség a hetek.hu és a Hetek hetilap cikkei között? 

A nyáron elindult hetek.hu egy napi frissülésű hír-, és véleményoldal, amin ingyenesen bárki számára elérhető cikkek, podcastok és videók jelennek meg. Trump vesztett (vagy győzött), a magyar válogatott megint győzött (nem vesztett) és George Clooney beszólt (megint). Egyszóval, ami éppen akkor történik a világban. Ezzel szemben a Hetek hetilap nyomtatásban megjelent cikkei a világban történő események hátterét világítják meg, folyamatokról adnak elemzést és exkluzív riportokat, interjúkat tartalmaznak.

De látok Hetek hetilap cikkeket is a hetek.hu-n… Akkor most hogy is van ez?

Valóban van egy „hetilap” menüpont a hetek.hu-n, ahol belépést követően (amit megelőz a regisztráció majd az előfizetés), elérhető már csütörtökön a mindenkori friss lapszám és a teljes archívum, több mint 30 ezer cikkel.

Miért vannak fent a Hetek hetilap cikkek is a hetek.hu-n?

A hetek.hu-nak két lába van. Az egyik egy ingyenes, napi frissülésű láb, a másik pedig egy fizetős, a nyomtatott hetilap cikkeit tartalmazó láb. A hetilap cikkek online elérése mellett azért döntöttünk, hogy a kedves olvasóink akár a telefonjukon vagy számítógépükön keresztül is hozzáférjenek a tartalmainkhoz, amikor éppen nincs közelben a nyomtatott példány vagy éppen nehézkes annak beszerzése.

Minek (és hogyan) kell belépni az oldalon? 

Az oldal jobb felső sarkában található a BELÉPÉS gomb. Erre rákattintva lehet regisztrálni (annak, aki még nem tette meg), vagy belépni (annak, aki már regisztrált). A belépés önmagában semmilyen pluszt nem jelent az oldalon, viszont ez az előfeltétele annak, hogy az olvasó online is elő tudjon fizetni. Természetesen az ingyenes cikkek, podcastok és videók belépés és regisztráció nélkül is elérhetőek.

Többféle előfizetői lehetőséget látok az oldalon. A „nyomtatott hetilap”-ot értem. De mi az, hogy „online hetilap hozzáférés”?

A nyomtatott hetilap cikkeit teljes terjedelmükben feltöltjük a hetek.hu oldalra, ahol online cikk formátumban előfizetés esetén bárki hozzáférhet. Sőt, ezek a hetilap cikkek olykor ki is vannak egészítve egyéb tartalmakkal is (videó, hanganyag stb.).

Hol találom meg a hetek.hu-n a hetilap cikkeket?

Legegyszerűbben a már említett „hetilap” menüpontra kattintva. Ilyenkor a kívánt lapszámot kiválasztja az olvasó és meg is érkezett.

Az online előfizetés az ugyanaz, mint a Digi Hetek? 

Nem. A digitális (vagy Digi) Hetek előfizetés esetén az olvasó mindig egy digitálisan lapozgatható hetilapot kapott az email-címére. Az „online hetilap előfizetés” ennél jelentősen olvasóbarátabb: ahogyan az ingyenes cikkeket, belépést követően úgy lehet olvasni a hetek.hu oldalon a nyomtatott hetilapban megjelent tartalmakat is. Rugalmasan, internet hozzáférés esetén minden okoseszközön, bárhol, bármikor (a friss lapszámot már csütörtöktől!).

Meggyőztél. Hol kell előfizetni? 

Itt: hetek.hu/elofizetes

Ajaj, elakadtam az előfizetéssel. Hol tudok segítséget kérni? 

Aggodalomra semmi ok. Írj az elofizetes@hetek.hu e-mail címre vagy hívj minket a +36 1 432 2783 telefonszámon. (Ha esetleg nem érsz el bennünket azonnal, vissza fogunk hívni/jelezni.)

Kicsit sok az opció, mit kell tudni az előfizetésekről? 

Három lehetőség közül lehet választani:
- nyomtatott hetilap: ekkor a kiválasztott időtartam alatt kihozza a postás minden pénteken a friss nyomtatott lapszámot
- online hetilap hozzáférés: bejelentkezés után a kiválasztott időtartam alatt minden hetilap cikkhez hozzáférsz a hetek.hu oldalon keresztül - még a 23 évvel ezelőtti archív cikkekhez is!
- nyomtatott hetilap + online hetilap: ez a két fenti lehetőség együtt. Kedvezményesebb, mintha külön-külön venné meg őket az ember és nagyon kényelmes.

Minek fizessek elő a nyomtatott hetilapra és az online hetilapra is?

Ide rengeteg érvet lehetne írni, de talán a legfontosabbak: amennyiben a nyomtatott hetilap nincsen kéznél, telefonon vagy más eszközön is olvasható az újság internet hozzáféréssel bárhol és bármikor. De családon belül sem kell vívni a nyomtatott lapért, hiszen ott van még egy (online) lehetőség is. Sőt, mivel a csomag bontható, így lehet a nyomtatott hetilapot vagy az online hetilap hozzáférést (vagy akár mind a kettőt) más részére kérni/ajándékozni. Tehát minimális ráfordítással (éves esetén 2400 Ft, féléves esetén 1500 Ft, negyedéves esetén pedig 1350 Ft a plusz) kapunk tulajdonképpen még egy példányt.

Előfizetői nyereményakció

Most éppen fut egy előfizetői akció? 

Igen. Egészen január 13-ig, ha a nyomtatott hetilap + online hetilap előfizetői csomagot választod, akkor 85 nyeremény közül nyerhetsz valamit és kapsz egy Hetek-maszkot ajándékba.

Mindenkinek jár egy Hetek-maszk? 

Minden olyan előfizetőnknek postázunk egyet, aki a nyereményakcióban fizet elő. Tehát csomagra, azaz a nyomtatott + online hetilapra. 

Amennyiben csak nyomtatott hetilapra fizetek elő, akkor nem nyerhetek? 

A mostani akció során nem. Viszont a csomag ára még az éves előfizetés esetén is csak 2400 forinttal drágább. Ezért cserébe viszont fixen kapsz egy Hetek-maszkot, egy online hozzáférést (korlátlan archívum-böngészéssel), sőt, még a fődíjat is megnyerheted éves előfizetés esetén, ami egy vadonatúj Dacia Sandero!

Én teljesen papíralapú párti vagyok. Online nem olvasok híreket. Mihez kezdjek az online előfizetéssel? 

Az előfizetői csomag, ahogy írtuk is korábban, bárhogyan bontható. Be tudod állítani, hogy melyiket kéred saját célra és melyiket ajándékoznád el másnak. Ha a ropogós hetilaphoz ragaszkodsz, a nagymamának, unokának, szomszédnak, polgármesternek stb. adhatod az online előfizetést. Vagy fordítva. Vagy két embert is meglephetsz a kétféle előfizetéssel. A beállításoknál megadhatod, milyen email-címre történjen az élesítés, a jelszót pedig később is megváltoztathatod. A kollégáink igény esetén örömmel segítenek.

Csak online olvasok híreket. Mihez kezdjek a nyomtatott hetilap előfizetéssel?

Lásd egyel fentebb.:)

Hűha, már előfizettem egy évre printre. Lehet még módosítani?

Igen, amennyiben az akció ideje alatt fizettél elő és igényled, hozzá tudunk rendelni egy online előfizetést a meglevőhöz. Ez esetben kérjük, írj az elofizetes@hetek.hu -ra.

Meddig tart az akció? 

Az akció november 6-a és január 13-a között fut, csak az ebben az időszakban beérkezett előfizetések vehetnek részt a nyereményakcióban. 
 
Ha másnak szeretném előfizetni a Heteket, mit kell tennem? 

Ez esetben az adatok kitöltésénél a megrendelő te vagy, de a kedvezményezett már az a személy, akinek adni szeretnéd az előfizetést. A kedvezményezetthez tehát az ő adatait írd. Fontos, hogy átutalás esetén a közleményben tüntesd fel a kedvezményezett adatait is, hogy a kollégáink könnyen azonosítani tudják. 

Előfizettem már, de nem tudok hozzáférni a hetilap cikkekhez.

A csomagelőfizetések (nyomtatott+online) együtt, párhuzamosan indulnak. Tehát az első nyomtatott hetilap érkezésével indul az online hozzáférés is, ami viszont későbbi indulást jelenthet. A Postánál minden hónapban csak egyszer van lehetőségünk adatokat küldeni, ezért a minden hónap 22-éig történő befizetések esetén kerül postázásra a következő hónaptól a friss lapszám és azzal együtt az online hozzáférés is aktiválódik. 

Már évek óta előfizető vagyok. Ha most előfizetek, akkor párhuzamosan kapom a lapot, vagy hozzáadódik az eddigi előfizetés idejéhez?

Hozzáadódik. Minden előfizetést folytatólagosan rögzítünk meglevő előfizetések esetén. Az a fontos, hogy tüntesd fel az éppen futó előfizetésed adatait, postacímed, hogy azonosítani tudjuk. Akkor is, ha időközben változtatnál azokon. 

Külföldről is tudok előfizetni?

Tudsz! Sajnos a nyomtatott hetilapot nem tudjuk külföldre kézbesíteni technikai okok miatt, viszont az online hetilap előfizetés mindenki számára adott a föld bármely pontján. 

Archívum

Engem csak egy dolog érdekel: mi az az UNIVERZUM? 

A Hetek-univerzum egy olyan projektje a hetek.hu-nak, amelyik az amúgy fizetős archívumunk éppen aktualitást nyert anyagaiból válogat. Ilyenkor az adott cikket leporoljuk, felújítjuk, aktualizáljuk és ingyenesen közzétesszük. Egyszerre 3 ilyet látni a főoldalon. Ami onnan "lecsorog" az univerzum aloldalra, az ismét fizetőssé válik.

Miért lett fizetős az archívum? 

A Hetek 23 éves történetének archívuma óriási értéket képez. A sajtópiacon szinte minden szereplő az archívum-cikkeit azok időtálló értéke miatt nem ingyenesen, hanem fizetősen teszi elérhetővé. Ezekből a tartalmakból válogatunk a Hetek-univerzumban, amikor rendszeresen ingyenesen elérhetővé teszünk 3-3 írást, illetve az egyhónapos online előfizetés esetén mindössze egy hamburger-menü áráért (1800 ft) lehet 30 napon keresztül böngészni a 30 ezer cikkből álló archívumunkban. 

Ebben az évben is a járvány okozta nehézségek ellenére (vagy éppen pont ezért) igyekeztünk rengeteg ingyenes tartalommal is szolgálni olvasóinknak/követőinknek. A hetek.hu napi frissülésű tartalmai, a podcast-beszélgetések, Facebook és Instagram élő interjúk, rádiós műsorok, videóriportjaink mind-mind bárki számára szabadon hozzáférhető anyagok. 

Már bocsi, de az én kérdésemre nem kaptam választ!

Írj az elofizetes@hetek.hu -ra és adunk választ arra is.

Jó olvasgatást!

Előfizetői nyereményakció
Előfizetői nyereményakció

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!