A Time is az év emberének választotta Zelenszkijt
A Time is az év emberének választotta Zelenszkijt

Youtube/Time

2022. 12. 07.
A 2022-es évben Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt választotta az év emberének a Time magazin. A döntés mellett az is külön figyelmet érdemel, hogyan ábrázolják az államfőt a címlapjukon.

Mint írják, Zelenszkij életútja során soha nem szolgált a hadsereg kötelekében, és nem is mutatott különösebb érdeklődést a honvédelem ügye iránt. Ennek ellenére „professzionális szintű ösztönei”, megérzései vannak, melyek abból fakadnak, hogy egy életen át színészként a színpadon kellett helytállnia, illetve az improvizációs vígjátékok afféle specialistájaként dolgozott a filmiparban.

Miután pedig elnöknek választották s idővel a háború is kitört, kiderült, hogy ezeknek a tapasztalatoknak bizony megvannak az előnyei. Értékelésük szerint ugyanis Zelenszkij részben ezeknek köszönhetően képes volt alkalmazkodni az új helyzethez, és megfelelően képzett volt ahhoz, hogy ne veszítse el a fejét a hatalmas nyomás alatt.

Tudta, hogyan kell ráérezni arra, mit gondol a társadalom, és hogyan kell reagálni a tömegek hangulatára, illetve azok elvárásaira.

„Ezúttal a közönsége a világ volt, s elhatározta, nem hagyja cserben őket”

– írja a lap.

Ugyanakkor nem a Time volt az egyedüli újság, ami az év emberének választotta Volodimir Zelenszkijt.

Ahogy arról beszámoltunk, szintén az ukrán elnököt választotta idén az év emberévé a Financial Times. A londoni üzleti napilap indoklása szerint Zelenszkij az ukrán nép által az orosz agresszió elleni harcban tanúsított bátorság és ellenállás megtestesítőjévé, az önkényuralom elleni szélesebb, globális küzdelemben a liberális demokrácia zászlóvivőjévé vált.

(Hetek)

25 éve együtt - A Hetek jubileumi előfizetői akciójában a fődíj egy Toyota Aygo X személyautó. Részletek a hetilapban és a hetek.hu/elofizetes oldalon.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!