"A testem nem sérült meg, csak egy kicsit a büszkeségem" - visszalépett az olimpia egyik legnagyobb sztárja
Simone Biles a későbbi szerenkénti finálékról később határoz
"A testem nem sérült meg, csak egy kicsit a büszkeségem" - visszalépett az olimpia egyik legnagyobb sztárja

Forrás: Twitter / Newsweek

2021. 07. 28.
Simone Biles visszalépett a női tornászok csütörtöki egyéni összetett fináléjától a tokiói olimpián.

A négyszeres ötkarikás bajnok - összetettben is címvédő - sztár a keddi csapatversenyen csak az első szeren tornázott, s a 13,766 pontra értékelt ugrása után visszalépett, indoklása szerint azért, mert a gyengébb teljesítménye után a mentális egészségére kellett koncentrálnia.

"Azután a teljesítmény után, amit nyújtottam, nem akartam továbbmenni. A testem nem sérült meg, csak egy kicsit a büszkeségem" 

- mondta kedd éjszaka a csapatviadalt követően az olimpia egyik legnagyobb sztárja.

A folytatásról akkor még nem tudott nyilatkozni. Azóta orvosokkal konzultált, s az a döntés született, hogy az egyéni összetettet kihagyja, a későbbi szerenkénti finálékról pedig később határoz. Biles mind a négy szeren bejutott a nyolcas döntőbe.

Teljes szívünkkel támogatjuk Simone döntését, és üdvözöljük, hogy az egészségét helyezte előtérbe - kommentálta a sportoló újabb visszalépését az amerikai sportági szövetség, mely szerint mindez bizonyítja, hogy Biles példakép.

A csapatversenyt végül az oroszok nyerték meg, az amerikaiak pedig a második helyen végzetek.

(hetek/MTI)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!