A haza elárulása
Vélemény
A haza elárulása

Forrás: EP/Genevieve ENGEL

2020. 10. 12.
Az alábbi történet tanulsága nem köthető csak a főszereplőhöz, esete jó példája egy egész politikus sokaság magatartásának.

Ez egy véleménycikk.

Donáth Anna ellentmondásokba keveredett. Azt állította, hogy nem túl gyakran konzultál Uniós nagykutyákkal, utána a Hír Tv kiderítette, saját bevallása szerint is háromnaponta beszélt az egyik ilyen vezetővel, név szerint Vera Jourovával . Aki később kemény támadást is intézett a magyar kormány ellen és ebben Donáth segítsége is benne volt vastagon.

A Fidesz szerint ez hazaárulás. Szerintem nincs szó hazaárulásról a szó szoros értelmében, csak arról hogy Donáthnak másodlagos a nemzeti szuverenitás és első az Uniós álom . Ő abban látja a problémák megoldását, hogy majd Brüsszel segítséget fog nyújtani.  Neki a megoldás az európai egység elmélyítése, ami kikényszeríti az általa elképzelt szabadságot.

És itt a gond. Ugyanis ez végső következményeit nézve mégiscsak a haza megtagadásának egy formája:  az Egyesült Európa lázálma a haza lassú feloldódását jelenti a multikulturális masszában. Egyben azt is jelentené a Donáth által elképzelt Uniós egység, hogy maradék szuverenitásunk is eltűnne. Demokratikus döntési szabadságunk is nagyot csökkenne.

Jogi értelemben tehát nincs szó hazaárulásról, kémkedés nem történt, legális dolgot csinált a Momentum EP képviselője. Viszont tettei olyan gondolkodásmódról árulkodnak, amely számára nem fontos a haza szabadsága és önállósága. Ő egy liberális internacionalista és cseppet sem bánná, ha Brüsszel helytartót nevezhetne ki Orbánt leváltva, választások nélkül. Majd a helytartó jól helyreállítana mindent: jogállamot és mindent, ami neki tetszik. Mert a politikai fény Brüsszelből jön szerinte.

Ez a baj és ez elég nagy baj. Baj, mert azt is mutatja, hogy ma nincs hazafias, nemzeti ellenzék azon az oldalon. Nem azért mert nem magyarok, hanem azért mert vak hívei az Egyesült Európa tervnek, amely terv a haza végét jelenti. Ha most ennyit konzultál és egyeztet az Uniós vezetőkkel Donáth, akkor képzeljük el mi lenne, ha itthon is kormányra kerülne. Bár lehet hogy megelégedne a helytartói poszttal.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!