"A HARC MÉG CSAK MOST KEZDŐDIK" - Trump nem adja fel, közben a Twitter teljesen lecsavarta az elnök választási posztjait
Nem lehet sem lájkolni, sem kommentelni az Egyesült Államok elnökének több üzenetét
"A HARC MÉG CSAK MOST KEZDŐDIK" - Trump nem adja fel, közben a Twitter teljesen lecsavarta az elnök választási posztjait

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2020. 12. 12.
Újabb szintre lépett a Twitter Trump-ellenes hadjárata azzal, hogy a kezdeti "tényellenőrző" jelölgetéseket követően, most már a techóriás teljesen beszüntette a kommentelést és lájkolást az elnök választási csalással kapcsolatos posztjainál. 

Ahhoz, hogy munkánkat folytatni tudjuk, az Ön támogatására is szükségünk van. Most futó akciónkban a nyomtatott és online hetilap előfizetés mellé ajándék Hetek maszkot adunk. Részletek és a teljes nyeremény lista itt: www.hetek.hu/elofizetes

"Ez egy puccs"

- felháborodott felhasználók jelezték, hogy szombat reggelre az Egyesült Államok elnökének több posztjánál is ellehetetlenítette a Twitter a lájkolás és kommentelés lehetőségét. Megosztani is csak többszöri figyelmeztetést követően enged a techóriás. A korlátozás a választási csalást emlegető posztoknál lehet tapasztalni. 

 

A Twitter magyarázatában azt írja, hogy azt próbálják megelőzni, hogy "az ehhez hasonló, a Twitter szabályait sértő Tweetek több emberhez is eljussanak, ezért letiltottuk a vele kapcsolatos lehetőségek többségét."

A nem is annyira váratlan lépést a Twitter azután tette meg, hogy a Legfelsőbb Bíróság elutasította Texas állam keresetét négy csatatér állam eredményeinek az érvénytelenítésére vonatkozóan. Elemzők szerint ez a végét jelentheti a Trump stáb jogi küzdelmeinek az elnökválasztás kimenetelének megváltoztatását illetően.

Trump közben kijelentette, hogy a "harc csak most kezdődik". Úgy tűnik, az elnök kihasználja a hátralevő 40 napot arra, hogy folytassa az elnökválasztás megfordításáért való küzdelmet, miközben a hétfőn már szavaznak az elektorok az elnök személyéről. 

(Twitter) 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!