hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A Neil Young–Spotify vita egy baljós vakcinaháború tünete
A jó humorista, a rossz techcég és a csúf rockzenész
A Neil Young–Spotify vita egy baljós vakcinaháború tünete

Neil Young kontra Joe Rogan(Fotó: AP)

2022. 02. 09.
A megszokott demokrata–republikánus harc Amerikában az elmúlt hónapokban új fronttal bővült: ez pedig az oltások kérdése. A vita meglepően nagy indulatokat vált ki a tengerentúlon és nem sok jót ígér, mivel akár republikánus belviszályhoz is vezethet.

Joe Rogan talán az egyik legkülönlegesebb szereplője az amerikai médiaszíntérnek. 1967-ben született olasz–ír gyökerekkel, fiatalkorában magas szinten űzte a küzdősportokat és kickboxer akart lenni, ám végül a sportkommentátorkodásnál kötött ki és az MMA-közvetítések egyik legismertebb hangjává vált. Mindeközben stand-upos karrierbe kezdett és a nagysikerű tévésorozat, a Fear Factor házigazdája lett.

2009-ben indította el a Jimi Hendrix bandája után elnevezett The Joe Rogan Experience című podcastját. A koncepció viszonylag egyszerű volt: behívta stand-upos barátait, egyéb üzletfeleit és hol józanul, hol „betépve” beszélgettek maratoni hosszúságban az élet nagy dolgairól. Valószínűleg maga Rogan sem gondolta volna, hogy a műsoruk tíz évvel később már 190 milliós hallgatósággal büszkélkedhet majd.

Ezt pedig már a Spotify sem tudta figyelmen kívül hagyni, és 100 millió dollárt ajánlott, hogy kizárólag a saját felületén sugározza a podcastot. A megállapodás még több nézőt vonzott, és igazi aranytojást tojó tyúkká változtatta Rogant a svéd streaming és médiaszolgáltató számára. Az idei év elején nyilvánosságra került statisztikák igazán megdöbbentőek: a show epizódonként nagyjából 11 milliós nézettséget produkál, amivel a The Joe Rogan Experience kenterbe veri a tévéipar legfontosabb szereplőit, beleértve a CNN-t és társait is.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!