hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Zuhanórepülésben Joe Biden: ezért ábrándulnak ki belőle a sajátjai is
A demokraták aggódnak az elnök népszerűségi mutatói miatt
Zuhanórepülésben Joe Biden: ezért ábrándulnak ki belőle a sajátjai is

Trump mellett Biden népszerűségi mutatói zuhantak eddig a legnagyobbat az elnökségének első évében.(Fotó: AP /Erin Schaff )

2021. 11. 03.
Amikor Joe Biden elfoglalta a Fehér Házat, mint a Trump-éra elsöprője, nagy népszerűségnek örvendett széles társadalmi rétegekben. Közben az ország kétségbeesetten próbált kievickélni a pandémiából és a gazdasági recesszióból. Elnöksége első hónapjaiban az amerikaiak jó része elismerően nyilatkozott róla, de teljesítménye egyre nagyobb visszatetszést vált ki.

A beiktatás óta eltelt hónapok során az emberek véleménye egyre lesújtóbb, és már minden eddigi elnöknél népszerűtlenebb – Donald Trump kivételével.

A közvélemény-kutatások azt mutatják, ez a változás kifejezetten gyorsan következett be – körülbelül egyidőben az afgán főváros, Kabul elestével. Bár a legtöbb amerikai támogatta a katonák hazahozatalát, a katonai repülőgépekbe kapaszkodó civilek látványa, és általában az evakuáció elégtelen kivitelezése súlyos csapást mért az elnök megítélésére.

Mindemellett ahogy az oltottak ará­nya stagnálni kezdett, az új fertőzések száma megsokszorozódott – újra elérte a januári szinteket. Az emelkedő infláció és a dráguló benzinárak szinte már csak ráadásként következtek.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!