hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Gasztrokalandozások Kisapátiban
Friss halak, ízes borok és kovászos kenyér
Gasztrokalandozások Kisapátiban

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2023. 04. 20.
A balatoni lángosozók és a friss hekk hangulata mellett egyre inkább keresik fel a gasztroturisták is a Balaton-Felvidék éttermeit, borbirtokait, és még egy olyan pici falu is, mint Kisapáti, változatos gasztronómiai élményt nyújt az idelátogatóknak.

Kevesen gondolnák, hogy itt található a Balaton egyik legszebb panorámáját kínáló tapasbárja és étterme, a Taberna Infinito, amely a spanyol konyha falatkáinak ízvilágát, és a jellegzetes tapasbárok hangulatát teremti meg a tanúhegyek között. A tapas mellett fogyaszthatunk spanyol pörköltet és lecsót is, az ételekhez pedig a legjobb minőségű magyar borokat és házi szörpöket szolgálják fel.

Friss halért Oszihoz

Akinek viszont hiányzik a friss sült hal, érdemes meglátogatnia Oszi Bácsi Keszegsütödéjét, amelynek tulajdonosa, Juha Gyula 2010-től egészen 2022-ben bekövetkezett haláláig ikonikus szereplője volt a szigligeti strandnak. A módszert az alapító családja viszi tovább így, ha szeretnénk megkóstolni egy igazán friss, helyben készült keszeget, mindenképpen érdemes meglátogatni a Keszegsütödét. Itt az általunk kiválasztott halat a szemünk előtt megtisztítva, a lehető legfrissebben, paprikás lisztbe forgatva készítik el a számunkra.

A halhoz pedig nem más dukál, mint a ropogós, friss kenyér és a kovászos uborka.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!