hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Miért vonzzák a távol-keleti médiaformátumok a fiatalokat?
Mangák, animék és MondoCon fesztiválok
Miért vonzzák a távol-keleti médiaformátumok a fiatalokat?

Manga-anime fesztivál a japán fővárosban.(Fotó: Shutterstock / PuzzlePix)

2022. 08. 04.
Hétvégi vezető hírként söpört végig a médiában a botrányba fulladt MondoCon fesztivál. De mi is az a mondocon, anime, manga, vagyis a japán szubkultúrának a mai nyugati és hazai fiatalok tömegeiben rajongással fogadott elemei?

A hétvégi, budapesti anime-manga találkozóra hiába vette meg a jegyét több ezer rajongó, hiába utazott fel sok fiatal akár szülői kísérettel vidékről, más országokból, mégis sokan hoppon maradtak. A rendezvényre rengeteg jegyet eladtak már elővételben, olyannyira, hogy a BOK csarnok végül túlságosan is telt házas lett.

A szervezők a rendezvény első napján a Facebook-oldalukon egy közleményt is elhelyeztek, amelyben elismerték, hogy a látogatók egy részét nem tudták beengedni a rendezvényre, ami részint az ő hibájuk is volt. Majd részletezték is a vis majort: „Az történt, hogy amikor déltájban lezuhant a nagy eső, mindenki bement az épületbe. És ekkor le kellett állítanunk a beengedést, ugyanis az épületekben csak meghatározott létszámú látogató tartózkodhat.”

Az eset tehát sok lila, narancssárga parókás Pikachu vagy más anime-, szuperhősfigurának beöltözött elégedetlenkedő, csalódott, kapun kívül maradt jegyvásárló távozásával zárult. E hír olvasói azonban csak akkor tudnak igazán berzenkedni, ha tudják is, mi az a MondoCon…

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!