hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Z generációs sikersztori: gombnyomással az ételpazarlás ellen
Interjú a munch.hu egyik alapítóval, Wettstein Alberttel
Z generációs sikersztori: gombnyomással az ételpazarlás ellen

Magyarországon 2 millió tonna élelmiszert dobunk ki évente. (Fotó: Shutterstock / PuzzlePix)

2021. 10. 28.
A Munch alapítói, Zwecker Bence, Zsoldos Botond, Wettstein Albert és Perepelica Kirill a Munch.hu ételmentő applikáció huszonéves startupperei. A zseniális fejlesztésre a befektetők is lecsaptak. Interjú az egyik alapítóval, Wettstein Alberttel.

Akik aktívan használják az internetes applikációkat és szeretnek olcsón jót enni, illetve, akiket foglalkoztat az élelmiszer-pazarlás ügye, már ismerik az általatok alapított Munch.hu-t. Azoknak, akik még nem ismerik, néhány mondatban bemutatnád a tevékenységeteket?

– Olyan mobilalkalmazást fejlesztettünk, ahol fél áron lehet megvenni azokat a jó minőségű ételeket, amelyek jobb híján a kukában végeznék, mivel túl sok étel hoznak létre a különböző üzletekben és vendéglátóhelyeken. A túltermelés és a túlfogyasztás problémájára próbálunk egy megoldást kínálni azáltal, hogy ezeket az ételeket elérhetővé tesszük egy mobilalkalmazáson keresztül. Ez tehát egy ételmentő platform és közösség, amely önmagában semmit nem érne, ha nem lenne több ezer lelkes felhasználó, aki nap mint nap úgy dönt, hogy a Munchon keresztül rendeli meg valamelyik étkezését. Jellemzően ezek vacsoraidőben, illetve az ebéd utáni időszakban elérhetőek, hiszen akkor látszik már, hogy mi az, ami meg fog maradni egy adott helyen és ekkor töltik fel ezeket az ételeket a partnereink.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!