hetilap

Hetek hetilap vásárlás
The Prom: érzékenyítő musical egy Biblia-mentes Amerikáért
Dalolva épül a szivárványos világ
The Prom: érzékenyítő musical egy Biblia-mentes Amerikáért

Forrás: Netflix

2021. 01. 07.
Mintha a sötét ötvenes éveket taposnánk valahol a szovjet blokkban. Az „eszme” úgy jut diadalra a végzős bál (the Prom) című musicalban, mint a sztálinizmus kurzusfilmjeiben: nevezzük meg az ellenfelet, tegyük kellően ellenszenvessé, a sajátjainkat pedig ruházzuk fel bohókás bájjal. Végül söpörjük ki a bigottakat az iskolai bál s a közélet parkettjéről.

Ahhoz, hogy munkánkat folytatni tudjuk, az Ön támogatására is szükségünk van. Most futó akciónkban a nyomtatott és online hetilap előfizetés mellé ajándék Hetek maszkot adunk. Részletek és a teljes nyeremény lista itt: www.hetek.hu/elofizetes

Talán túlzásnak, vészmadárkodásnak tűnik mindez. Mit számít egy habkönnyű zenés darab? Ám az igazi változásokat a korszellemben nem a jogszabályok, hanem a társadalmi normaváltások hozzák, melyek elsődlegesen a lelkekben fogannak meg. A kulturális forradalmak mélyebben hatnak a közfelfogásra, mint a politikai puccsok. A valós történelmet az unalmas zárónyilatkozatok helyett a tömegek fejébe fészkelő trendek alakítják, és többnyire hangulatok szerint dől el, miből lesz érték, és mi lesz megvetetté végül.

Ma megint egy értékcsere kellős közepén vagyunk, ez a napnál világosabb. Így a nálunk még létező véleményszabadság pajzsa mögé bújva (a „píszít” kispadra ültetve) szedjük részeire a Netflix filmjét, ami iskolapéldája a főáramú média üzenete megfelelő csomagolásának. S mivel majd sorra gyártják a további veretes műveket a kollektív tudatmódosítás jegyében, indokolt az alkotást részeire szedni és úgy végigtekinteni.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!