hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Chick-fil-A: egy keresztény gigavállalat, ami vasárnapokat a pihenésnek és az Úrnak szenteli
Egy elhivatott vállalkozó és cége története
Chick-fil-A: egy keresztény gigavállalat, ami vasárnapokat a pihenésnek és az Úrnak szenteli

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix ​

2021. 01. 07.
Ahogy Kanye West is megénekelte: a Chick-fil-A vasárnaponként bezár. Amerika egyik legsikeresebb gyorséttermi láncának vezetője az évtizedek során egyszer sem volt hajlandó beadni a derekát: a hetedik nap a pihenésről és a Teremtővel való kapcsolatról szól. Egy elhivatott vállalkozó és cége története.

Ahhoz, hogy munkánkat folytatni tudjuk, az Ön támogatására is szükségünk van. Most futó akciónkban a nyomtatott és online hetilap előfizetés mellé ajándék Hetek maszkot adunk. Részletek és a teljes nyeremény lista itt: www.hetek.hu/elofizetes

Az egyik legnagyobb amerikai gyorsétteremláncnak, a Chick-fil-A-nek a története 74 évvel ezelőtt kezdődött. Napjainkra a már több mint 10 milliárd dollár árbevétellel rendelkező cég az USA 48 államának 1183 városában csaknem 2700 üzletet működtet. A vállalat értékrendjét az alapító, S. Truett Cathy hite és keresztény világnézete határozta meg hosszú évtizedeken át. 

Első szárnypróbálgatások

Az atlantai Samuel Truett Cathy édesapja ügynökként kereste a mindennapi betevőre valót, mindeközben édesanyja egy panziót vezetett, ám a nagy gazdasági világválság az egyébként is gyakran nélkülöző családot még nehezebb helyzetbe sodorta. A kis Truett testvéreivel, Bennel és Horace-szal segített be a szálláshely körüli feladatok ellátásába. „Sok időt töltöttem kukorica- és borsó­tisztítással, terítettem és piszkos edényeket mosogattam” – idézte fel emlékeit idősebb korában a dolgos kezű Truett, aki későbbi éveiben is gyakran megemlékezett a családi vállalkozásban szerzett tapasztalatairól és édesanyja bölcs intelmeiről. 

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!