hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Aki újragondolta a Tokaji aszút – Interjú Minya Viktória luxus parfümőrrel
Magyarország vize
Aki újragondolta a Tokaji aszút – Interjú Minya Viktória luxus parfümőrrel

Forrás: Minya Viktória

2020. 10. 28.
Régi hazai legendát keltett életre a magyar parfümőr, amikor a Magyarország Vize névre keresztelt Tokaji Aszú illatú parfümjét megalkotta. Saját készítésű illatesszenciái a világ számos pontján nagy népszerűségnek örvendenek, méltó képviselői a niche parfümök világának.

Ma már rengeteg illat sorakozik az üzletek polcain – ez mennyire okoz kihívást egy parfümőrnek, hogy valami újat alkosson?

– Igazából nagyon nincs új a nap alatt. Olyan ez, mint a zene: új akkordot feltalálni már nagyon nem lehet, viszont egyes kompozíciók jobban megérintik az embereket. 

Az, hogy melyik illatból lesz nagyobb durranás, több tényezőtől is függ: egyes niche parfümök (parfümmanufaktúrában készült, egyedi termékek – a szerk.) akár minimális marketingráfordítással is népszerűek lehetnek. A nagyobb cégeknél pedig a népszerűség egyenes arányban van a marketingre ráköltött összeggel. Igazából abban látom a különbséget, hogy honnan jön egy-egy illat vagy mi inspirálta, illetve beleteszi-e az alkotója a szívét-lelkét.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!