hetilap

Hetek hetilap vásárlás
"Ez hadüzenet" –így foglalta el a pszichiátriát a homoszexuális lobbi
Kiiktatnák a lelkiismeret szabadságát
"Ez hadüzenet" –így foglalta el a pszichiátriát a homoszexuális lobbi

„Nem csak férfi és nő.” Ellentüntetők Veronában a Családok Világkongresszusa alatt.(Fotó: Shutterstock/ Puzzlepix)

2021. 03. 25.
Nem könnyű értelmezni azt, hogy mi is áll a ma már napi szinten megjelenő – és a jóérzésű olvasók idegeit joggal borzoló – hír­áradat mögött, ami az LGBTQI+ szivárvány minden színében ömlik a médiából.

Nem valamilyen valós, vagy akár csak elképzelt emberi jog pótlásáról szól ez a történet, hanem társadalmi forradalomról – a természetes élet ellen.

Nem túlzás, hogy áradnak ránk a genderhírek – már nem csupán csöpögtetve, ahogyan azt jó harminc évvel ezelőtt az amerikai homoszexuális mozgalom korai aktivistái javasolták. Egyetlen hét alatt a nagyobb magyar hírportálokon csak a transzneműség témában ilyen tartalmakkal találkozhattak az olvasók, szinte kivétel nélkül pozitív kicsengéssel: „Amerika Kapitány meleg tinédzser lesz a legújabb Marvel-képregényben – egy transznemű szerző karakterét is életre keltik az LMBT Pride hónap előtt”; „A TIME címlapján férfiként szerepel a transznemű színész, aki a Juno című filmben terhes tiniként debütált”; „Először szerepel fekete-ázsiai transz­nemű bikinimodell a Sports Illus­trated címlapján”; „Debütált Banglades első transznemű híradósa”; „Első nőnapját ünnepli a 130 kilós amerikai transznemű pankrátor”; „Transznemű karaktereket is választhatunk az új Harry Potter játékban” – és ezzel ki sem merítettük március idusának lelkesítő, progresszív tudósításait.

Hol állnak a mai barikádok?

Tévedés lenne azonban azt gondolni, hogy ezek a kampányszerűen adagolt hírek csak a társadalom érzékenyítéséről szólnának, egy eddig méltatlanul elfeledett kisebbség érdekében. Ha ez volna a cél, az ilyen súlyos nemi diszfóriával élő embereknek célzott terápiával lehetne segíteni. Ők azonban csak bábok egy nagyszabású társadalom- és tudatátalakítási programban – állítja Szilvay Gergely politológus-újság­író most megjelent, A genderelmélet kritikája című könyvében, ami a témában az első magyar nyelven megfogalmazott részletes bírálat.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!