hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Fiatalon trágyát lapátolt, majd Afrika egyik legbefolyásosabb pásztora lett
Portré az 57 évesen elhunyt TB Joshuáról
Fiatalon trágyát lapátolt, majd Afrika egyik legbefolyásosabb pásztora lett

TB Joshua (1963–2021), a lagosi Synagogue, Church of all Nations gyülekezet pásztora.(Forrás: Wikipedia / SCOAN)

2021. 07. 14.
A BBC tudósítása szerint sok ezer ember búcsúztatta a nigériai Lagosban TB Joshua pásztort, az egyik legismertebb afrikai televíziós evangélistát. Az 57 éves lelkész halála váratlanul érte a gyülekezetét és a közvéleményt is, mert június 5-én még esti istentiszteletet tartott. Utolsó szavai, amelyek az élő televíziós adásban elhangzottak, ezek voltak: „Vigyázzatok és imádkozzatok!”

Megjelent a világhírű amerikai influencer, Ben Shapiro műve magyar nyelven! Cikkünk a könyvről ide, további részletek és a megrendelés pedig ide kattintva érhető el.

„Afrika 50 legbefolyásosabb emberének egyike” – így értékelte a nigériai pásztort 2012-ben a kontinens egyik ismert angol nyelvű magazinja, a The Africa Report. Szolgálatának vonzerejét jellemzi, hogy a Nigériába érkező minden ötödik külföldi turista azért utazott az országba, hogy részt vegyen a lagosi Synagogue, Church of all Nations gyülekezet istentiszteletén, és személyesen hallhassa TB Joshua prédikációját.

TB Joshuát a „YouTube legnépszerűbb pásztoraként” is emlegették, miután a prédikációit rögzítő klipeket és televíziós adásokat több mint 400 millió alkalommal tekintették meg a közösségi oldalon. Ez a hírnév azonban nem hatotta meg a YouTube cenzorait, akik idén márciusban könyörtelenül törölték a lelkész 1 800 000 követővel rendelkező csatornáját néhány, „homofóbnak” minősített bibliai prédikációja miatt. TB Joshua ezekben arról beszélt, hogy van lehetőség Jézus Krisztus megváltása által megszabadulni a deviáns életformákból, köztük a homoszexualitásból is.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!