hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Szabadságot ígérve korlátozzák a szabadságjogokat
Az új totalitarizmus az emberi identitást veszi célba
Szabadságot ígérve korlátozzák a szabadságjogokat

A Capitolium tetején álló szobor a szabadságot jelképezi. Új tartalmat adnának neki.(Fotó: Shutterstock / PuzzlePix)

2021. 04. 22.
Elnyomás mindig létezett a társadalmakban, de korunkban újdonság az, hogy a globális szexuális forradalom – amelynek része a genderelmélet – a szabadságra hivatkozva akarja felszámolni a szabadságot. A minden embert megillető „elidegeníthetetlen jogok” forrása ugyanis a Teremtő, ezért elfogadhatatlan, hogy a teremtett nemi identitás tetszőleges megváltoztatása érdekében olyan alapvető jogokat korlátozzanak, mint a lelkiismereti és vallásszabadság.

Naponta olvashatunk riasztó híreket arról, hogyan erodálják az alapvető emberi jogokat a szabadság nevében. Az aggasztó folyamat pont abban az országban zajlik a leggyorsabb ütemben, amely egyedülálló abból a szempontból, hogy már az alapítói rögzítették a legfontosabb szabadságjogokat: a vallásszabadság jogát és az ebből levezetett további jogokat: a szólásszabadságot, a gyülekezés szabadságát és a sajtó szabadságát.

Az Egyesült Államok Alkotmányának megalkotói arról voltak meggyőződve, hogy ha az egyes embe­rek nem rendelkeznek lelkiismereti szabadsággal, ha nem gyakorolhatják és védelmezhetik azt, amiben hisznek, akkor egyetlen más szabadságjogukat sem lesznek képesek megvédeni.

„A polgári és a vallási szabadságjogok megalkotása volt az a cél, ami cselekvésre késztetett, és most, hogy ezt a célt elértük, legbuzgóbb kívánságom és imám az, hogy az Egyesült Államok polgárai bölcs és erényes módon éljenek ezekkel az eléjük helyezett áldásokkal”

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!