hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Szabadságot ígérve korlátozzák a szabadságjogokat
Az új totalitarizmus az emberi identitást veszi célba
Szabadságot ígérve korlátozzák a szabadságjogokat

A Capitolium tetején álló szobor a szabadságot jelképezi. Új tartalmat adnának neki.(Fotó: Shutterstock / PuzzlePix)

2021. 04. 22.
Elnyomás mindig létezett a társadalmakban, de korunkban újdonság az, hogy a globális szexuális forradalom – amelynek része a genderelmélet – a szabadságra hivatkozva akarja felszámolni a szabadságot. A minden embert megillető „elidegeníthetetlen jogok” forrása ugyanis a Teremtő, ezért elfogadhatatlan, hogy a teremtett nemi identitás tetszőleges megváltoztatása érdekében olyan alapvető jogokat korlátozzanak, mint a lelkiismereti és vallásszabadság.

Naponta olvashatunk riasztó híreket arról, hogyan erodálják az alapvető emberi jogokat a szabadság nevében. Az aggasztó folyamat pont abban az országban zajlik a leggyorsabb ütemben, amely egyedülálló abból a szempontból, hogy már az alapítói rögzítették a legfontosabb szabadságjogokat: a vallásszabadság jogát és az ebből levezetett további jogokat: a szólásszabadságot, a gyülekezés szabadságát és a sajtó szabadságát.

Az Egyesült Államok Alkotmányának megalkotói arról voltak meggyőződve, hogy ha az egyes embe­rek nem rendelkeznek lelkiismereti szabadsággal, ha nem gyakorolhatják és védelmezhetik azt, amiben hisznek, akkor egyetlen más szabadságjogukat sem lesznek képesek megvédeni.

„A polgári és a vallási szabadságjogok megalkotása volt az a cél, ami cselekvésre késztetett, és most, hogy ezt a célt elértük, legbuzgóbb kívánságom és imám az, hogy az Egyesült Államok polgárai bölcs és erényes módon éljenek ezekkel az eléjük helyezett áldásokkal”

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!