hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Akik a haldoklók kezét fogják
A Hit Gyülekezete kórházszolgálatának felemelő történetei
Akik a haldoklók kezét fogják

A kórházszolgálat önkénteseinek egy csoportja bevetés előtt.(Forrás: Sárközi György)

2022. 12. 21.
„Nagyon fontos a folyamatos jelenlétünk a kórházakban, mert a betegek meglátogatása egyben életmentő munka is, Jézus útmutatása szerint. A szükség pedig óriási” – mondja Sárközi György lelkész, a Hit Gyülekezete országos kórházszolgálatának vezetője.

Esős, borongós délután van, amikor bekanyarodunk a Fővárosi Bajcsy-Zsilinszky Kórház udvarára. „Csak gyorsan beköszönök a biztonsági őrnek, viszek neki egy kis kávét. Szoktam hozni neki valami apróságot, hogy jobb kedvre derítsem” – ugrik ki a kocsiból a bejáratnál Sárközi György lelkész, a Hit Gyülekezete kórházszolgálatának vezetője. „Amikor kapcsolat jön létre, mindig megmozdul valami” – teszi hozzá, mikor visszaül a volán mögé.

 

Felvesszük a maszkot, és irány a belgyógyászat. A kiírások szerint a folyosó bal oldalán nyílnak a Covid-fertőzött betegek kórtermei, jobb oldalán a nem fertőzötteké, az ajtók tárva-nyitva. Ápolónők jönnek-mennek, Gyuri barátságosan köszön nekik, meg is állítja az egyiket, aki idegesen kérdi: „Maga hozzátartozó?” „Nem, a Hit Gyülekezete lelkésze vagyok, és szeretném megkérdezni, hogy van-e itt olyan beteg, akinek nagy szüksége volna imára?” A nővér erre megenyhül, és útba igazít: a 7-es kórterem 3-as ágyán fekvő beteg ma reggelre nagyon rosszul lett.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!