hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Nem mindennapi beszélgetés: egy zsidó fiú találkozása a neonáci mozgalommal
John Daly megmenekülésének története
Nem mindennapi beszélgetés: egy zsidó fiú találkozása a neonáci mozgalommal

Forrás: John Daly

2022. 08. 25.
A következő történet nem a „klasszikus” értelemben vett „zsidó ex-neonáci” sztori. Sokkal inkább egy zsidó fiú története, akit negyven évvel a holokauszt után nem tudott a társadalom megvédeni egy szabad nyugati demokráciában.

A neonáci skinheadek a ’80-as évek közepén jelentek meg az amerikai színtéren. A Southern Poverty Law Center emberi jogi szervezet ezt írja a honlapján: felbukkanásuk óta „rettegésben tartják főként a városi lakosságot... De még egy erőszakhoz szokott világban is akadnak bűnözők, akik kitűnnek kegyetlenségükkel a többiek közül.”

Ez utóbbiak tízes listáján az SPLC felsorolta Richard Myerst is, aki 1990-ben, mindössze 17 évesen lett az Amerikai Front (1984-ben alapított neonáci szervezet) floridai vezére. Az egyik legnagyobb gyűlöletcsoport élén az Egyesült Államok legfélelmetesebb skin­headjeit irányította.

.
John iskolai fotói 10. és 11. osztály végén. A második azután készült, hogy a skinheadekhez csatlakozott. (Forrás: John Daly)

Amikor Myers 1990 októberében megtudta, hogy az AF észak-floridai „regionális műveleti igazgatója” zsidó, hatodmagával vállalkozott a „kivégzés” végrehajtására.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!