hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A megtévesztés nyolc pontja: így törték meg az abortusszal szembeni ellenállást
A tudatos stratégia még ma is működik
A megtévesztés nyolc pontja: így törték meg az abortusszal szembeni ellenállást

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2021. 11. 11.
Az 1960-as évek közepétől az abortusz legalizálásáért vívott küzdelem gerincét erős antikatolicizmus adta. A stratégia bevált, sőt ma is van egy, a szigorú életvédő törvényeket alkalmazó katolikus országok megtörésére irányuló változata.

Az írás megmarad elnevezésű ünnepi előfizetői akciónkban a nyomtatott és online hetilap előfizetéssel a több mint száz nyeremény mellett EGY VADONATÚJ AUTÓT lehet nyerni. Részletek és a teljes nyereménylista itt: www.hetek.hu/elofizetes

Magukhoz vehetik-e az oltáriszentséget pro-choice katolikus politikusok?  A vita Joe Biden, a leg­abortuszpártibbnak mondott elnök kapcsán lángolt fel, és támaszt megosztást az Egyesült Államok klérusán belül.  A pápa nem foglalt ugyan hivatalosan állást, de a közelmúltban fogadta a G20-csúcsra érkező államfőt, aki utána a római (tehát Ferenc egyházmegyéjéhez tartozó) St. Patrick-templomban részesült a szentáldozásban.

Hogy miért nem evidens, hogy egy politikus nem mondhatja magát katolikusnak azzal együtt, hogy támogatja a művi terhességmegszakításokat, az amerikai abortuszmozgalom kibontakozásával függ össze.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!