hetilap

Hetek hetilap vásárlás
E heti beköszöntőnk - Majd ha neked is lesz méhed! 
E heti beköszöntőnk - Majd ha neked is lesz méhed! 

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2022. 09. 08.
Egészen abszurd vitába keveredtem a 444 olvasóival az abortusz témájában, miután Jennifer Lawrence hollywoodi színésznő az öreg fehér férfiakon bosszankodott, akik a Legfelsőbb Bíróságon „eltörölték az abortusz alkotmányos védelmét”.

Az alkotmányjoghoz is kiválóan értő celebritás szerint muszáj foglalkoznia a politikával, mert emberek halnak meg a döntés miatt. Itt találtam megjegyezni azt, hogy tragikus módon eddig is emberek haltak meg. Nagyon kicsi, kiszolgáltatott és védtelen emberkék.

Ezután szabadult el a tolerancia, szabadság és szeretet cunamija, amelynek a legfőbb érve az volt, hogy majd akkor „ugassak bele” fehér férfiként, ha nekem is lesz méhem. (A visszajelzések színvonalához illő kérdés: vajon fekete férfiként is a véleménynyilvánítás feltétele lenne, hogy legyen méhem?) A helyzet az, hogy a Monthy Python-i magasságokba jutó Európai Uniónak köszönhetően jogom már van hozzá, bár a helyzet ennyire nem vicces.

Ennyi obszcén, trágár s gyalázkodó visszajelzést nem kaptam még egy kijelentésemre sem, pedig elhihetik nekem: rengeteg megosztó erkölcsi-világnézeti témában megnyilvánultam már. 

Az a gyűlölet, vehemencia, sötétség és önellentmondás, ami ezt a témát övezi, valami elképesztő. Mégis bele kell állni ezekbe az ügyekbe, mert szó szerint élet-halál kérdésekről van szó. Azok a gyermekek, akik az első Hetek-lapszám kiadásakor születtek, ma már 25 éves apák és anyák lehetnek, saját gyermekekkel. Értük, mindannyiukért íródik a Hetek, hétről hétre, hogy ne csak a múltunk, hanem a jövőnk is tele legyen Élettel.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!