hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Sokk vagy terápia?
Az önkormányzati választás mérlege

2019. 10. 17.
Mekkora pofont kapott a Fidesz a választóktól október 13-án? Tényleg Borkai Zsolt pornóbotránya okozta a közel tucatnyi fővárosi kerület és féltucatnyi megyei jogú város elvesztését? Elemzés az önkormányzati választásról.

Váratlan és 2014-hez képest kifejezetten nagy pofonba szaladt bele a Fidesz a 2019-es önkormányzati választáson. Elvesztette a főpolgármesteri tisztséget, megalázó vereségeket szenvedett el a budapesti kerületekben és (kisebb mértékben) a megyei jogú városokban. Egyedül a megyei közgyűlések összetételével vigasztalódhatnak a kistelepüléseken elért jobb eredményeiknek köszönhetően.

A Hetekben a múlt héten írtunk arról, hogy öt évvel ezelőtt a Fidesz óriásit nyert az önkormányzati választásokon, amelynek eredményeként ők adtak a 23 kerületi polgármester közül 17-et, a 23 megyei jogú város közül 20-at, valamint mind a 19 megyei közgyűlés többségét, és Tarlós Istvánnak sikerült megtartania a főpolgármesteri címet is.

A főpolgármesteri székért folytatott küzdelmet 2014-ben Tarlós István nyerte 49 százalékos szavazati aránnyal a 36 százalékot kapott Bokros Lajossal szemben (a jobbikos Staudt Gábor 7, az LMP-s Csárdi Antal 6, a liberális Bodnár Zoltán 2 százalékot kapott).

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!