hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Ütközőzónák
Belharcoktól hangos az önkormányzati kampány

2019. 08. 22.
Pártszakadások, kizárások, árulások és trükkök színesítik a közelgő önkormányzati választási kampányt. A kormányoldalon és az ellenzék térfelén egyaránt történnek meglepő vagy akár bűncselekmény gyanúját felvető dolgok.

Pécsett nem jött össze a teljes ellenzéki összefogás, mert az LMP saját polgármesterjelöltet indít Kóbor József személyében, emellett mind a 18 választókörzetben lesz saját aspiránsa. Az egykor szebb napokat élt zöldpárt azt követően döntött Kóbor támogatása mellett, hogy a többi ellenzéki párt bejelentette: Péterffy Attilát, a helyi hőerőmű korábbi vezetőjét indítják a polgármesterségért.

Keresztes László Lóránt, az LMP frakcióvezetője azt állítja, hogy a DK helyi szervezete verte szét a teljes ellenzéki összefogást. Tény, hogy egy tavasszal nyilvánosságra került hangfelvételen a DK helyi vezetője kritikus megjegyzésekkel illette a többi ellenzéki jelöltet, Kóbor Józsefről például azt mondta, olyan elvont ember, hogy „nem találta meg a folyosón a villanyt”.

Az LMP mindemellett Péterffy Attilát sem tudja támogatni, mert szerintük hozzá köthető a városi biomassza-tüzelés elindítása, ami erdőirtással párosult, és ez elvi korlátot jelent a zöldek számára.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!