hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Tusványosi Magyarország-kép

2019. 09. 02.
Orbán Viktor a rendszerváltás, illetve a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor alapítása óta eltelt harminc évet értékelte, valamint a Magyarországra és Európára leselkedő veszélyekről beszélt.

A miniszterelnök szerint ma a magyar nemzet birtokában van azoknak a képességeknek, amelyekkel meg tudja magát védeni, ám fejlődését – igaz, nem belülről, hanem kívülről – az „európai szocializmus” felől veszély fenyegeti. Orbán Viktor a jubileumához érkezett Tusványos egyik alapítójaként a rendszerváltás óta eltelt három évtizedről vont mérleget, és a következő 15 év feladatait vázolta.

Tusványos 2006 – egy történelmi fordulat kezdete

Orbán tusványosi beszédei az elmúlt évtizedekben számos alkalommal komoly vihart kavartak. Emlékezetes volt a kormányfő 2006-os beszéde, amely az elmúlt 30 év legkomolyabb belpolitikai fordulatának első lépése volt Magyarországon. Ez volt az első alkalom, amikor (már az őszödi beszéd elhangzása után, de nyilvánosságra kerülése előtt) Orbán Viktor a szocialisták 2006. áprilisi választási győzelmét „nyílt és szervezett hazugsággal” magyarázta.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!