hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Baloldali belháború
Zajlik a budapesti előválasztás

2019. 06. 20.
Nyolc éve, Gyurcsány Ferenc MSZP-ből történt távozásával kezdődött és napokon belül vége lehet – ez az MSZP és a DK küzdelme a magyar baloldal vezetéséért. Erről szól az ellenzéki főpolgármester-jelöltek előválasztása, amely messze nem csak budapesti jelentőségű.

 

Súlyos vita robbant ki az MSZP–Párbeszéd főpolgármesterjelöltje, Karácsony Gergely és a Demokratikus Koalíció között arról, hogy mik voltak a DK és Karácsony szakításának előzményei. Pontosabban: ki mit ígért és ki milyen ígéretet szegett meg az elmúlt időszakban. A baloldali belháború során az MSZP–Párbeszéd–DK háromszög életének egészen súlyos mélységei tárultak fel a közvélemény előtt.

Mint arról a Hetek múlt heti számában beszámoltunk: a Demokratikus Koalíció – a május 26-i EP-választás eredményének ismeretében logikusan – úgy döntött, hogy nem a leszerepelt MSZP–P jelöltjét támogatja az ellenzéki főpolgármester-jelölt személyéről döntő előválasztáson, hanem saját jelöltet állít Kálmán Olga személyében. Egy nappal később Karácsony már arról beszélt, hogy Kálmán DK-s indítása bizalomvesztést okozott az ellenzéki pártok között. Mint elmondta: 12 órával Kálmán indulása előtt Karácsony DK-s kerületi polgármesterjelöltekkel vacsorázott, ahol a tervezett közös kampány részleteit egyeztették. Ehhez Karácsony néhány nappal később azt is hozzátette: mindössze nyolc perccel azelőtt hívta fel őt Gyurcsány Kálmán Olga jelölésének hírével, hogy megkezdődött volna Dobrev Klára erről szóló sajtótájékoztatója.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!