hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Baloldali belháború
Zajlik a budapesti előválasztás

2019. 06. 20.
Nyolc éve, Gyurcsány Ferenc MSZP-ből történt távozásával kezdődött és napokon belül vége lehet – ez az MSZP és a DK küzdelme a magyar baloldal vezetéséért. Erről szól az ellenzéki főpolgármester-jelöltek előválasztása, amely messze nem csak budapesti jelentőségű.

 

Súlyos vita robbant ki az MSZP–Párbeszéd főpolgármesterjelöltje, Karácsony Gergely és a Demokratikus Koalíció között arról, hogy mik voltak a DK és Karácsony szakításának előzményei. Pontosabban: ki mit ígért és ki milyen ígéretet szegett meg az elmúlt időszakban. A baloldali belháború során az MSZP–Párbeszéd–DK háromszög életének egészen súlyos mélységei tárultak fel a közvélemény előtt.

Mint arról a Hetek múlt heti számában beszámoltunk: a Demokratikus Koalíció – a május 26-i EP-választás eredményének ismeretében logikusan – úgy döntött, hogy nem a leszerepelt MSZP–P jelöltjét támogatja az ellenzéki főpolgármester-jelölt személyéről döntő előválasztáson, hanem saját jelöltet állít Kálmán Olga személyében. Egy nappal később Karácsony már arról beszélt, hogy Kálmán DK-s indítása bizalomvesztést okozott az ellenzéki pártok között. Mint elmondta: 12 órával Kálmán indulása előtt Karácsony DK-s kerületi polgármesterjelöltekkel vacsorázott, ahol a tervezett közös kampány részleteit egyeztették. Ehhez Karácsony néhány nappal később azt is hozzátette: mindössze nyolc perccel azelőtt hívta fel őt Gyurcsány Kálmán Olga jelölésének hírével, hogy megkezdődött volna Dobrev Klára erről szóló sajtótájékoztatója.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!