hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A Szélsőjobb rövid tündöklése
Hová tűntek a Jobbik szavazói?

2019. 07. 23.
A hazai radikális jobboldal tavaly áprilisban ért fel a csúcsra, amikor a Jobbik listája több mint egymillió szavazatot kapott. Az európai parlamenti választáson ennek alig ötöde jött össze, és akkor is csak a tavalyi eredmény egyharmadánál járunk, ha a Jobbik mellé tesszük a Mi hazánk százezer szavazatát. Hol vannak, hová tűntek a radikális szavazók?

A májusi európai parlamenti választás egyik nagy vesztese a Jobbik, hiszen az eddigi három helyett csak egyetlen mandátumot sikerült szereznie. A 2014-es EP-választáson elért 15 százalékkal szemben most 6,3 százalékkal zárt a párt, miközben a szavazatok számát tekintve még súlyosabb a zuhanás: a 2018-as parlamenti választáson több mint egymillió, május 26-án viszont alig 220 ezer voksot tudott begyűjteni.

Szélsőjobbos bázis

Hová tűntek a Jobbik szavazói, illetve hány radikális, más szóval szélsőjobboldali szavazó van Magyarországon, és mely pártokat támogatja ez a réteg?   

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!