hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Uniós érdekérvényesítés dimenziói
Intézmények harca

2019. 06. 20.
Annak ellenére, hogy az elmúlt fél évet az európai parlamenti (EP) választás körüli viták uralták, az emberek fejében még mindig bonyolult döntési folyamatok, titkos alkuk képeként él az uniós intézményrendszer. Kinél van a legnagyobb hatalom, és kinél kellene lennie? Magyar EP-képviselőket kérdeztünk.

Az utca emberével beszélgetve – ezt szó szerint kell érteni, a hét elején több tucat ismeretlen embert kérdeztem meg – azt tapasztaltam, hogy a nagy többséget hidegen hagyja a hétvégi szavazás. Annak ellenére, hogy a megszokottnál nagyobb érdeklődés övezi a választást, még mindig távol van az uniós politika az emberektől. És ez egyáltalán nem az ő hibájuk.

Ki kivel van?

Az Európai Unió́ döntéshozatali rendszere egy nagyon nehezen átlátható folyamat. De miért van ez így?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!