hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Szájer: A globalizmus ópiuma és ennek ellenszerei

2019. 04. 07.
Szájert József „A globalista utópizmus áfiuma és az ellene való orvosság” címmel tartott előadást a Várkert bazár előadótermében. A téma valóban létfontosságú. Balog Zoltán bevezetőjében hangsúlyozta az otthon fontosságát. Tamási Áront idézte: „Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne”. 

Szájer József előadása elején elmondta : Zrínyi egyik legfontosabb felismerése volt , hogy a tunya hozzáállás nagyobb veszély a magyarságra nézve, mint a török fegyveres hódítása. Hangsúlyozta, hogy most olyan történelmi trendforduló van, hogy érvényét veszíti a hagyományos bal-jobb felosztás. Az új törésvonal a globalista és a nemzeti erők között húzódik. Ez a konfliktus sokáig rejtett volt és a 2015-ös migrációs krízisben lett látható. Az akkori események képsorai a retinánkba égtek, mutatott rá Szájer. A határokon áttörő tömegek látványa által a globalista világrend központi szimbóluma, a határok lebontása került a célkeresztbe. Az emberek láthatták, mi történik egy határtalan világban. Máig sokan „sem lenyelni, sem kiköpni nem tudják” a történteket, más szemüvegen át nézzük ettől fogva a világ eseményeit. A magyar kormány lépése, a kerítés építése, egy gyors és hatékony védekező válasz volt és nagy történelmi jelentőségű és nagy szimbolikus jelentőségű. Pontosan emiatt váltunk a globalista erők fő célpontjává.

A baloldal nem ismerte és nem ismeri fel a bevándorlás kérdésének jelentőségét, pedig ez egy létkérdés, egy önmagán túlmutató jelentőségű kérdés. Az európai parlamenti képviselő kifejtette: mi látjuk a nyugati liberális bevándorlási politikának az eredményeit, de nekünk még van lehetőségünk ellenállni. A történelmi birodalmak egyike sem igazán vállalható a globalisták számára, ezért marad számukra a vegytiszta utópizmus. Szerintük a nemzeti gondolat az oka a különböző tömeggyilkos rendszerek létrejöttének, pedig inkább a birodalmi törekvések, a birodalmi imperializmus a rossz oka.

Mi lehet az ópium ellenszere? Az orvosság a nemzetek együttműködési rendszerén alapuló Európa, Szájer szerint talán még alakítható ilyen irányba. Talán a következő EU parlamenti választáson vissza lehet szorítani a globalista erőket. Hangsúly a talánon. Ez egy esély, lehet, hogy az utolsó. Tét a haza megmaradása, nincs ennél lényegesebb ügy. Erős Európa csak erős nemzeteken alapulhat. A hatékony ellenszérum a családi, közösségi összetartozás megerősítése, amellyel megmenthető a keresztény, nyugati civilizáció és a sok szenvedés árán kiharcolt béke” .  A kérdés az tehát, hogy birodalmi vagy szuverenista koncepciók szerint épüljön-e Európa tovább. Az uniós tagság számos piaci, gazdasági előnnyel jár, növeli a polgárok mozgásszabadságát. De ne avatkozzanak bele a nemzetek belügyeibe- szögezte le a politikus.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!