hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Ami nekünk itt van, az hatalmas érték!
Interjú György László államtitkárral

2019. 01. 03.
A magyar kreativitás, a globalizáció kihívásai és az erre adható innovatív, a társadalom életminőségének javítását és a magyarság boldogulását szolgáló válaszok – többek között ezekről a témákról beszélgettünk György Lászlóval, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és -szabályozásért felelős államtitkárával.

 

Amikor a sajtó Magyarország gazdasági helyzetéről ír, előszeretettel használ régiós összehasonlításokat. A nemzetközi összehasonlítás azonban félrevezető lehet, mivel összefüggéseiből kiragadva villant fel egy-két adatot. Ön szerint milyen mutatók mentén ragadható meg Magyarország gazdasági helyzete a régióban?

Egy Pilinszky János-idézetet említenék, amely jól megragadja a lényeget: „Nem az a fontos, hogy a madár hányszor csap a szárnyával, hanem hogy íveljen”. Úgy látjuk, hogy a magyar gazdaságot a 2010 utáni időszakban sikerült ívelő pályára állítani.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!