hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Stadionstoptól a feltételes támogatásig
Baji Balázs szerint az atlétikai stadionnal mindenki nyer

2019. 11. 28.
A magyar atlétika az ötödik legeredményesebb sportág Magyarországon, mégsincs olyan központja, amely segíthetné a továbblépést. Pedig egy ilyen stadion nemcsak az élsportnak, hanem a tömegsportnak is lökést adhatna – mondta a Heteknek Baji Balázs világbajnoki bronz- és Európa-bajnoki ezüstérmes gátfutó.

A helyszínen kísérte figyelemmel az atlétikai stadion támogatásáról szóló vitát a Fővárosi Közgyűlésben. Lehet azt mondani, hogy elhárult minden akadály a stadionépítés és az atlétikai világbajnokság elől? 

– Nem tudom pontosan megítélni, egyelőre elhárulni tűnnek az akadályok, de nyilván még a fővárosi önkormányzat, illetve a kormány között szükség van egy végleges megegyezésre, és ezt hivatalos formába kell önteni, hogy mindenki győztesen jöjjön ki ebből a szituációból. Ugyanakkor azt gondolom, hogy a fővárosi közgyűlés egyhangú döntése az atlétikai stadion támogatása kapcsán nagyon jó lépés abba az irányba, hogy ez meg is valósuljon. Örültem, hogy végül egy pártpolitikán átívelő egyetértést eredményezett ez a nagyon kulturált és sok érdeket felvonultató vita. Összességében bizakodó vagyok.

Nagy utat járt be Karácsony Gergely főpolgármester és Baranyi Krisztina Ferencváros polgármestere attól kezdve, hogy „luxus megépíteni egy olyan stadiont, amelyet szinte senki nem látogat majd a világverseny után”. Mit gondol, hogy jutottunk el a stadionstoptól a közgyűlési támogatásig?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!