hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Parkoló-gate
A központosítás segíthet a ráfizetésen?

2019. 05. 10.
A parkolás nem lehet veszteséges, hiszen az autós fizet, miközben cserébe nem kap semmit. Budapest több kerületében mégis veszteséget termel a rendszer.

Ezért szorgalmazza a főpolgármester, hogy egységesítsék a parkolást. Az ellenérdekeltek súlyát jól jelzi, hogy a miniszterelnök sem támogatja a változást, mert az „alig kezelhető politikai feszültséghez vezetne”.

A sokmilliárdos parkolási visszaélések közel harminc éve borzolják az autósok idegeit: a sorozat legfrissebb eleme Budapest 14. kerülete, Zugló, ahol Karácsony Gergely polgármester – a Párbeszéd társelnöke és a baloldal közös főpolgármester-jelöltje – azt állítja, a kerületi MSZP és a kerületi Fidesz összejátszása miatt keletkezett milliárdos hiány a költségvetésben. Mielőtt azonban vigyázó szemünket Zuglóra vetnénk, idézzük fel a közelmúlt hasonló botrányait.

A 24.hu tavaly nyáron számolt be a fideszes vezetésű Újbuda – a főváros 11. kerülete – „csodájáról”:  2016 végéig az önkormányzat parkolásból származó bevétele évente 450-480 millió forint körül alakult, miközben a kiadások 200 millió forint körül ingadoztak, tehát évente minimum 250 millió forinttal gazdagodott a kerület.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!