hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Merre tovább, Budapest?
Milyen helyzetben várja a főváros a következő önkormányzati választást?

2019. 01. 10.
Egy város élhetőségének foka és a lakosság életérzése nyilván sok tényezőtől függ: az életszínvonaltól, a fejlődés sebességétől, az oktatási- és egészségügyi intézmények színvonalától, a település irányításába való beleszólásról, más szóval az önkormányzatiság állapotától, a szabadidő felhasználásának lehetőségétől, vagyis a kulturális- és sportélet minőségétől, a közbiztonság állapotától, a közlekedés színvonalától, a turizmustól és még sok egyéb tényezőtől.      

Biztonság

Ha a kifejezést a terrorizmussal összefüggésben vizsgáljuk, akkor Budapest kifejezetten jól teljesít, hiszen Európa egyik legbiztonságosabb városa: miközben az elmúlt évtizedekben a kontinens és a világ számos nagyvárosát érte terrortámadás, halottak százainak látványa sokkolta a közvéleményt, a magyar fővárost, és Magyarországot mindez elkerülte. A brit külügyminisztérium adatai alapján a Daily Star tavaly felállította a legbiztonságosabb turisztikai célpontok 10-es listáját, amin Magyar­ország a kilencedik helyen szerepel. A lap Budapest egyik történelmi-építészeti örökségével illusztrálta cikkét.  

Ha a szűkebben vett közbiztonsá­got vizsgáljuk, árnyaltabb a kép: a rendőrségi statisztikák szerint 2017-ben Magyarországon összesen 194 ezer bűncselekményt követtek el, ebből 56 ezret Budapesten. A lakosságszámhoz képest tehát a fővárosban közel kétszer annyi bűncselekmény történik, mint az országos átlag.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!