hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Miért fontosak a közéleti viták?

2018. 11. 29.
Gyakran éri a kormányzatokat az a kritika, hogy kivonulnak a politikai ellenfeleikkel folytatott vitákból. De miért is fontos meghallgatni az ellenvéleményeket, hol a helye a vitának a közéletben?

 

A híres-hírhedt “hetes cikkelyről” konferenciát szervezett az Alapjogokért Központ Jogállamiság-vita vagy világnézetek harca? címmel (bővebben lásd keretes írásunkat). A vita jelentősége abban állt, hogy a szervezőknek egy szakmai kérdésben sikerült egy asztalhoz ültetni kormánypárti és ellenzéki (volt) politikusokat, akik ráadásul még értenek is ahhoz a területhez, amiről vitáztak. Miért fontos, hogy legyenek ilyen, a nézetek ütköztetésére alkalmas rendezvények, miért nem elég, ha mindenki elmondja a saját álláspontját a nyilvánosság előtt?

 

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!