hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Jobbik vs. Mi Hazánk
Borul a bili?

2018. 11. 22.
Milliós szerződés a feleségnek, százezres a barátnőnek; prostitúciós gyakornoki program, zacskózott pártpénzek. Bónusz: aranycsempészet. Címszavak a Jobbik kontra Mi hazánk csatározás legújabb fejezetéből.

Számos pártszakadás történt a rendszerváltás óta, ám ahogyan a Jobbik szakad, az szinte példátlan: politikusaik, akik néhány hónapja még együtt küzdöttek a kormányváltásért, most magánéleti titkokkal és kínos pénzügyi információkkal próbálják a mocsárba döngölni egymást. A szánalmas folyamatnak talán az az egy haszna van, hogy menet közben arra is fény derül, valójában kik azok az emberek, akikben sokan már az ország új vezetőit látták. 

November 7-én este, miután Volner János, Fülöp Erik és Apáti István képviselők bejelentették távozásukat a Jobbik parlamenti frakciójából, illetve deklarálták, hogy mostantól a Mi hazánk érdekében politizálnak, Volner az ATV Egyenes beszéd című műsorában szerepelt. Az élő adás egyik kérdezője, Gulyás Balázs publicista váratlanul egy Volner által még májusban írt levéllel szembesítette a politikust: Volner akkor szolgálati autót és bőrgarnitúrával berendezett irodát kért magának a Jobbik elnökétől és frakcióvezetőjétől, míg barátnője részére 420 ezer forintos fizetést a párttól. 

Volner többek között azt írta Sneider Tamásnak és Gyöngyösi Mártonnak: „Az EP-munkára való felkészülésemet M. (Volner barátnője – a szerk.) segíti, a hozzám kapcsolódó jogi természetű és egyéb munkák túlnyomó részét is ő látja el. A finanszírozását eddig D. E. ügyvéden keresztül a frakcióból oldottuk meg (értelemszerűen megbeszélve), összegszerűen annyiból, amennyit korábban a frakciós teljes bérköltsége jelentett (420 ezer/hó). Ebben az összegben benne van a Mechwart ligetnél levő, exkluzív kialakítású, irodájának és tárgyalójának a használata is. Itt fogadok mindenkit, akivel nem lenne jó nyilvános helyen találkozni és nem szívesen jönne be a Fehér Házba. Olyanokra gondoljatok, mint Herényi Károly, Magyar György, vagy aktuálisan Fekete-Győr András. A szerződését a frakcióvezetői pozíciótól történő megválásom után is szeretném még egy évig (az EP-be való kiutazásomig) tovább vinni.”

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!