hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Vitatott kérdések rendezésére vállalkozna a Fidesz
Törvénygyár

2018. 10. 05.
A szeptemberrel nemcsak a tanév, hanem az új törvényhozási ciklus is kezdetét veszi. Erősen indul az őszi ülésszak: a tudományos világ átszabása, az egyházügyi törvény módosítása és az abortuszügy is szerepel a kormány tervei között.

A Fidesz nem késlekedik, ha jogszabályalkotásról van szó. Míg a kétharmad megszerzése után tavasszal a Stop Soros törvénycsomag elfogadása volt az első, ősszel több, minősített többséget igénylő témakörben tervez módosításokat. Egészen pontosan 39 témában. Komoly vitákat válthat ki a tudományos élet kereteinek átrendezése (Kíváncsiság szabadsága – Vita a tudományos élet jövőbeli finanszírozásáról. Hetek, 2018. július 6.), a rendvédelmi feladatokat ellátók szolgálati viszonyának szabályozása ( Védtelenül – Leszerelési hullám a rendvédelemben. Hetek, 2018. augusztus 10. ), valamint az egyházügyi törvény módosítása.

Egyházpolitika

A rendszerváltáskor elfogadott, vallásszabadságról szóló törvény több mint húsz évig volt hatályos, fontos szerepe volt a legalapvetőbb emberi jogok egyikének magyarországi biztosításában. A Fidesz első kétharmados győzelme után egyértelművé tette, hogy célja az egyházalapítás megszigorítása, amit a jogalkotó az úgynevezett bizniszegyházakkal szembeni fellépéssel indokolt.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!