hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Ostromlott felsőoktatás
Még mindig előnyben vannak a diplomások a munkaerő piacon

2018. 09. 20.
Magyarországon nemzetközi viszonylatban is kiemelkedő a diplomások bérelőnye és elhelyezkedési esélye az alacsonyabb iskolázottságúakhoz képest. A társadalmi különbségeket konzerváló oktatási rendszer és szakpolitika miatt ugyanakkor kevesen jutnak be a felsőoktatásba – erősíti meg az OECD legújabb jelentése.

Hazánkban az alapfokú egyetemi végzettség átlagosan 72 százaléknyi, a mesterképzés 134 százaléknyi többletet jelent a középfokú végzettségűek jövedelméhez képest – derül ki az OECD legfrissebb oktatási jelentéséből, az Education at a Glance 2018 című kiadvány felsőoktatásra vonatkozó adataiból.

Diplomásként jobb?

„Magyarországon a felsőoktatás az OECD egyik legmagasabb jövedelem­előnyét kínálja, s egyben kimagasló elhelyezkedési lehetőségeket is biztosít, különösen a mester- és doktori fokozatok megszerzése esetén” – olvasható a jelentésben.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!