hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Stop Soros light
Szigorított = enyhített?

2018. 06. 14.
A Stop Soros-törvénycsomag elfogadása elsők között szerepel a negyedik Orbán-kormány prioritásai között. Bár a Fidesz „szigorítottnak” nevezi a csomagot, a mostani tervezet mégis kevesebb konkrét szankciót tartalmaz, mint az első változata.

A Fidesz kampányígéretéhez híven a kormány ismét benyújtotta a „Stop Soros” néven elhíresült javaslat-csokrot, amely számos törvény változtatásával együtt az Alaptörvényt is több ponton módo­sítani kívánja, immár hetedszerre (ez közel sem jelent utolsó simítást, hiszen maga a kormányfő mondta, hogy ősztől egy nagyobb lélegzet­vételű alkotmányrevíziós időszak veszi kezdetét, amely akár másfél évig is eltarthat).

Az eredeti tervek

A Stop Soros megalkotása mögötti kormányzati célként az ország polgárainak és nemzeti kultúrájának védelme szerepel. Olyan szabályozást akartak, amely elősegíti a migrációt támogató szervezetek azonosítását, és a Magyarország nemzetbiztonságát veszélyeztető személyekkel szembeni fellépést.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!