hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Nyolcadik után megnő a lemaradás
Iskolarendszer

2018. 05. 31.
Tíz éve gyenge az országos kompetenciaméréseken a diákok összteljesítménye, de ennek nincs különösebb hatása az oktatáspolitikára. Úgy tűnik, csak a szereplők változnak: Balog Zoltán távozik a posztjáról, viszont a humán ágazatokat tömörítő minisztérium megmarad.

A szakma és az érdekképviseletek kezdettől fogva önálló oktatásügyi minisztérium felállítását követelik, mondván: a kormány döntései során óhatatlanul hátrányt szenved az oktatásügy, mivel nincs önálló képviselete a kabinetben. Maga Balog Zoltán is állítása szerint azért távozott posztjáról, mert nem értett egyet azzal, hogy a miniszterelnök úgy döntött: az Emmi „ebben a struktúrában és összeállításban marad”.

A közoktatás további sorsa amiatt is kérdéses, mert Balog helyére Kásler Miklóst, az Országos Onkológiai Intézet volt főigazgatóját nevezték ki miniszternek, ami valószínűleg erősíti az egészségügy kormányon belüli lobbierejét, ám ez nem biztos, hogy az oktatásra is vonatkozik; az oktatási államtitkár kiléte még ismeretlen.

Önálló minisztérium kérdése

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!