hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Schmidt Mária: Kelet-Európa nem hagyja magát többé megalázni
Interjú a Terror Háza Múzeum főigaz­gatójával

2018. 01. 18.
A Terror Háza Múzeum főigaz­gatója szerint Magyarországon a legszigorúbb mércével mérve is szólásszabadság van, az Európai Unió más tagországaiban azonban a kényes közéleti témák tabusítása miatt súlyos veszélyben van a szólás- és a gondolatszabadság.

Beszélgetésünk napján derült ki, hogy január végéről májusra halasztja a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány az Európa jövőjéről szóló konferenciáját. Miért döntöttek így?

– A konferencia bekerült a magyarországi választási kampány politikai adok-kapokjába. Ez megbénítja a vitát és a szabad gondolkodást, ezért döntöttünk az elhalasztás mellett.

A konferencia ötlete honnan jött?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!