hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Semjén: „a magzati korukat élő embertársaink a legkiszolgáltatottabb kisebbség”

2017. 12. 29.
A Hit gyülekezete teológiai főiskoláján tartott előadást Semjén Zsolt. Az alábbiakban néhány szemelvényt közlünk előadásából, amelynek teljes, szerkesztett változatát az Új Exodus decemberi számában olvashatják el.

Semjén Zsolt történelmi pillanatnak nevezte látogatását, amelyről azt mondta: „Úgy vagyunk itt együtt, hogy egyikünk sem adott fel semmit, és kiderült, hogy az értékeink, a felfogásunk sokkal közelebb van egymáshoz, mint azt gondoltuk volna.”

Előadásában az egyébként teológus és szociológus Semjén olyan témákat érintett, mint a nemzetállamok szuverenitása, alkotmányos önazonosságát érintő kihívások; az Európai Unió jövőjével és benne hazánk szerepével kapcsolatos aktuális kérdések; továbbá az állam és az egyház viszonya.

Evangélium és természetjog

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!