hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Hajléktalanok és bérlakások

2018. 01. 11.
Magyarországon harmincezer hajléktalan ember él, miközben 380 ezer lakás üresen áll. Támogatott bérlakás programmal jelentősen csökkenhetne az utcán élők száma, de adódik a kérdés is: kinek a felelőssége és a költsége megmenteni olyan embereket, akik saját hibájukból kerültek nehéz helyzetbe?

 

Meglepő, de a számok alapján úgy tűnik, az állam még nyerhetne is azon, ha a hajléknélküli embereket lakáshoz juttatná. Mielőtt azonban kifejtenénk a részleteket, ismerkedjünk meg az alapvető adatokkal.

Az első kérdés – hányan vannak? – mindjárt elbizonytalanít, ugyanis a hajléktalanok számát illetően nagyon nagy a szórás: egy idei felmérés szerint a magyarok úgy vélik, hogy hazánkban harmincezer hajléktalan él.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!