hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A gyerek mint kampányeszköz

2017. 12. 21.
Karácsony közeledtével egyre több az – esetenként egészen abszurd helyzetekben – gyerekek társaságában fotózkodó politikus. Mit kell eltűrnie a szülőknek, a gyerekeknek és az oktatási intézményeknek az adott esetben hatalmi helyzetben lévő közszereplőktől?

Magyarországon hosszú ideje bevett gyakorlat, hogy közintézményekben tartott állami ünnepeken vagy közterületek átadásán feltűnő képviselők készítenek pár jó képet (gyakran a szülők tudta nélkül), aztán saját népszerűsítésük érdekében közzéteszik ezeket különböző felületeken.

Közfelháborodás?

Azt gondolnánk, hogy a kiskorúak biodíszletként való felhasználása komoly közfelháborodást vált ki, valójában ez a legtöbb esetben elmarad. Olyannyira mindennapos a politikusok jelenléte az iskolai ünnepségeken, hogy csak a nagyon extrém ügyek érik el a társadalom ingerküszöbét (mint például a csepregi óvodások aszfalton való térdepeltetése).

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!