hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Kitört a nagy nyugdíjasháború
Célba vette a szépkorú szavazókat a választási kampány

2017. 08. 10.Normal
0


21


false
false
false

HU
X-NONE
X-NONE
Már hónapok óta rebesgetik a legnagyobb parlamenti pártok, hogy az áprilisi szavazásig tartó időszak „brutális” politikai háborúval fog telni. A közéleti kardcsörtetés legújabb fejezetében a 3 millió főből álló nyugdíjas korosztályt célozza a kíméletlen kampány, a rendkívül aktív tapasztalt bázis támogatása nélkül ugyanis lehetetlen választást nyerni.

Nagyon is fontos törésvonal rajzolódik ki az elmúlt napok nyugdíjasokkal kapcsolatos Fidesz–Jobbik vitájából, amibe az egyszer már bevezetett, majd 2009-ben visszavont 13. havi nyugdíj ötletének újbóli bedobásával a saját belharcai miatt pánikoló MSZP is beszállt. A Jobbik nyugdíjasellenes rohama a jelek szerint egyáltalán nem elszólás és nem véletlen, ahogy a Fidesz beleállása a vitába sem az – az egyes pártok szavazótáborának összetétele magyarázatot adhat arra, mi történik. Frontnyitás Vona Gábor július végén a Facebookon közzétett bejegyzésében fejezte ki megdöbbenését amiatt, hogy a közelmúltban több olyan eset is történt, amikor az idősebb generáció tagjai vállalhatatlan hangnemben és hevülettel fejezték ki nemtetszésüket a más politikai nézeteket vallók felé.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!