hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Belháború a szocialistáknál
Mire megy Botka a teljhatalommal?

2017. 08. 03.
Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje a 168 órának adott interjúban gyakorlatilag árulónak nevezte a párt elnökségi tagját, Molnár Zsoltot, aki a hivatalos szocialista állásponttól eltérő véleményt fogalmazott meg a választással kapcsolatban. Molnár visszaszólt, mire Botka megüzente, hogy hamarosan újabb olyan MSZP-seket nevez meg, akik ártanak a pártnak. Végül úgy tűnt, azzal zárult az ügy, hogy Molnár kijelentette, támo­gatja Botkát, visszavonul az országos politizá­lástól, és a jövőben csak Budapestre koncent­rál; ezek után Botka a budapesti koordinációról is „levette” Molnárt, helyette mostantól Tóth József XIII. kerületi polgármester irányítja a jövőben az MSZP kampányát.

Évek óta hallani politikai körökben, hogy bizonyos szocialista vezetők – akár zsarolás, akár anyagi előnyök hatására – a Fidesz kottájából játszanak: elemzők szerint Molnár háttérbe szorításával Botka ezeknek a szocialistáknak is üzenni kívánt. A „házi mérkőzés” azonban nem lefutott, annál is inkább, mert Botka decemberi színre lépése óta az MSZP támogatottsága nem nőtt, így többen már a kormányfőjelölt lecseréléséről suttognak.  Az viszont biztos, hogy egyelőre a miniszterelnök-jelölt akarata érvényesült, méghozzá egy kulcsfontosságú területen, Budapesten.

Botka támogatói szerint „tarthatatlan, hogy a baloldali fővárosban 2010 óta gyakorlatilag nincs ellenzéki politika”, ráadásul a baloldali fellegvárat, Angyalföld-Újlipótvárost irányító Tóth József személyében Botka „nem akárkit” állított maga mellé. Az viszont biztos, hogy ettől az MSZP budapesti szervezete nem kedvelte meg jobban Botkát, akivel a legerősebb szocialista megyék közül Baranya és Borsod sincs jó viszonyban.

Koncepcionális ellentétek

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!