hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Budapest nagyon menő
A magyar főváros a világ turisztikai térképén

2017. 07. 20.
Gyönyörű és biztonságos város, pezsgő kulturális élettel, kellemes gyógyfürdőkkel, jó éttermekkel, szép nőkkel, szomorkás lakosokkal – ha kérdezgetjük a Budapestre érkező külföldi turisták között, rendre ezeket a válaszokat kapjuk. Fővárosunkat régóta a magyar turizmus ékköveként tartják számon, amely európai viszonylatban is kitűnik dinamikusan növekedő idegenforgalmával, elsősorban a fesztivál- és fürdőturizmusnak köszönhetően.

Ha 2016-ot rekordévként emlegették a magyarországi, s ezen belül is a budapesti idegenforgalomban, akkor szinte biztosra vehető, hogy az idei év a rekordok rekordja lesz 2010 óta – derül ki a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének idei első fél­évre vonatkozó tájékoztatójából, amely felhívja a figyelmet a külföldi vendégek és vendégéjszakák számának folyamatos növekedésére országszerte, de különösképpen a budapesti szállodákban.

Budapest mint turisztikai desztináció, elképesztően jól teljesít idén is, az ideérkező vendégek közel fele-fele arányban külföldiek és belföldiek. A szakemberek szerint az évek óta egyértelműen növekvő trendet csak tovább erősíti a vizes vébé, amin 350 ezer nézővel számolnak a szervezők. Ezt igazolja a Szallas.hu felmérése is, mely szerint a főszezonban Budapesten 70 százalékkal nőtt az előzetes szállásfoglalások száma tavalyhoz képest, melyeknek időtartama jellemzően 2-3 nap.

A nagyszabású rendezvényekre – elsősorban a világbajnokságra és a 25. Sziget Fesztiválra – való tekintettel Budapestet idén nyáron a kultúra és a sport fővárosaként reklámozza a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK), amely a főváros hivatalos turisztikai és fesztiválszervező cége. A BTFK deklarált célja a magasabb költési hajlandóságú turisták minél nagyobb tömegének idevonzása, tekintve, hogy a kispénzű világutazóknak már sikerült egyfajta Mekkájává válnunk. Erre utal az is, hogy az olcsóbb típusú szállásoknak meglehetősen bőséges a kínálata, s egyben legnagyobb a kihasználtsága Budapesten.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!