hetilap

Hetek hetilap vásárlás
„Ez a legaljasabb dolog, amit a politikában el lehet követni”
Interjú Kovács Zoltán kormányszóvivővel

2017. 05. 25.
Szerinte a CEU-s tüntetők militáns szellemben támadják a kormányt, a Brüsszellel és Sorossal vívott küzdelmet meg lehet nyerni, a politikai befolyásolás pedig nem csak Putyin eszköze. A kormányszóvivő úgy véli, az Iránnal való együttműködés nem furcsa, ahogyan az Erdogannak küldött gratuláció sem. A Hetek interjúja.

Nemrég olvastam egy cikket a Politicoban, melyben azt írják, hogy Ön Orbán Viktor nagyot mondó szája vagy alteregója. Mit szól ehhez a cikkhez, mennyire helytállóak a benne foglaltak?

– Az alteregó és az ehhez hasonló jelzők használata nyilván butaság. Az újságírói szabadság része, hogy ki hogyan fogalmazza meg a véleményét vagy képét egy adott tisztviselőről, személyről, akivel neki dolga van. A Politicoval régóta dolgozunk együtt, gyakorlatilag a megalakulása óta. Egy mértékadó politikai orgánumnak tekintem nemcsak az Egyesült Államokban, hanem Brüsszelben is. Hogy miért van ez a különleges érdeklődés, megmondom őszintén, nem tudom. Természetesen nagyon sokat dolgozunk azon, hogy felépítsük az információáramlásnak azt a korábban részben létező formáját és hálózatát, amivel megbízható információkat lehet Magyarországról eljuttatni a nemzetközi sajtó számára.

Azt gondolom, hogy nagy utat tettünk meg idáig, hiszen egy olyan szerkezetet kellett létrehozni, ami nekünk talán nem vagy csak részben létezett, miközben a politikai ellenfeleinknek már évtizedek óta kiépített hálózataik voltak. Nagyon sokat dolgoztunk azon, hogy ez változzon. Használunk olyan eszközöket is, amelyeket mások nem: két-háromhavi rendszerességgel például elutazom Brüsszelbe, illetve más nagyobb európai fővárosba vagy az Egyesült Államokba, és személyesen, első kézből próbálom elmagyarázni a kormányzati döntéseket és azoknak a hátterét. A tapasztalatok azt mutatják, hogy ez segít.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!