hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Az első menet után
Orbán Viktor és a többfrontos brüsszeli küzdelem

2017. 06. 01.
Három (a magyar kormány szerint igazából egy negyedik) témában, legalább három testület előtt zajlik Brüsszelben a vita Magyarország és a magyar kormány politikájáról.

A három terület a felsőoktatási törvény módosítása, az NGO-kkal kapcsolatos hazai szabályozás és a magyar kormány közterületi plakátkampánya – ám mindezek mögött Budapest szerint egyetlen, a migrációval kapcsolatos vita áll.

Ami a vita színtereit illeti, azok közül a leglátványosabb a múlt heti európai parlamenti vita volt, amelyen Orbán Viktor is részt vett. Eközben az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított a felsőoktatási törvény módosításával kapcsolatban, míg az Európai Néppárt elnöksége zárt ülésen tanácskozott a Fidesz vezetőivel a múlt szombaton.

Azt még Orbán Viktor ellenfelei is nehezen vitathatják, hogy a miniszterelnök EP-beli szereplése – hasonlóan a korábbi ilyen alkalmakhoz – a magyar kormányfő sikerét hozta. Ha Orbán az alkalmat kereste, hogy a higgadt államférfi szerepébe helyezkedve ellenfeleit az izgága balos/zöld/liberális skatulyába szorítva hazai közönségének játsszon, akkor EP-beli ellenfelei tálcán szállították neki a muníciót hozzá.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!