hetilap

Hetek hetilap vásárlás
„Áldott embernek tartom magam”
Interjú Szilágyi Áron, kétszeres olimpiai bajnok kardvívóval

2017. 05. 11.
2012-ben a magyar csapat első aranyérmét nyerte. 2016-ban Rióban ő vitte a magyar csapat zászlaját. 1948 után az első olyan sportoló volt, aki zászlóvivőként lett olimpiai bajnok. Fuchs Jenő és Kárpáti Rudolf után a harmadik kardvívónk, aki képes volt megvédeni bajnoki címét. Rió egyetlen férfi olimpiai bajnoka, a 2016. év legjobb magyar férfi sportolója. A Hetek exkluzív interjúja a kétszeres olimpiai bajnokkal, akinél a zászló és a kard is jó kezekben van.

Miként viseled az eredményes és ismert sportoló terhét?

– Ezt nem tartom tehernek. A jó eredményekhez, a népszerűséghez hozzátartozik, hogy érdeklődésre számíthatsz, így legalább lehetőségem adódik arra, hogy átadjam tapasztalataimat, élményeimet, és ezzel hozzájárulhatok a sport népszerűsítéséhez is. Természetesnek tartom azt is, ha látni és hallani szeretnének azok, akik szurkoltak értem.

A felkéréseket hogyan lehet osztályozni? Mi határozza meg, hogy melyiket fogadod el? Például láttam, hogy a Hungarian Open ATP 250 döntőjén segítettél a sorsolásnál.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!