hetilap

Hetek hetilap vásárlás
„A közélet sokkal több, mint néhány politikus vérre menő civódása”
Schwajda Gergő, az ATV Híradó főszerkesztője

2017. 05. 11.
18 éve tévézik, dolgozott a köztévé Az Este című műsorában, rengeteg magazinműsort jegyez. Novemberben ő volt az ATV tudósítója az amerikai elnökválasztásról. Idén januárban vette át az ATV Híradó vezetését Bánó Andrástól. A Hetek Schwajda Gergővel beszélgetett.

Új időpontban jelentkezik az ATV Híradója, az eddigi 21.25 helyett 20.25-kor. Mi volt a változás oka?

– Az esti híradósáv kiemelten fontos az ATV számára. Tapasztalatunk szerint a nézők igénylik, hogy este egy alapos, a szokásos híradónál mélyebb, tartalmasabb, elemzőbb adást lássanak. Sajnos Magyarországon este fél tíz körül nagyon nehéz dolga van a műsoroknak – hagyományosan ilyenkor lassan véget ér a nap, a nézők elmennek aludni. Az Egyesült Államokban szokásos esti főműsoridő nálunk nem működik – nincs néző este tíz környékén. Így logikusnak tűnik, hogy az esti híradó – ami áprilisban egy kicsit megújul – előrébb, egy nézettebb, így a nézők számára is jobb sávba kerüljön. De nemcsak ez változik, új műsorvezető is csatlakozik a csapathoz: Holló Márta vezeti a műsort, heti váltásban Simon Andrással. És persze nagyon sok új dologgal készülünk – április közepétől láthatóak a változások.

Januárban Bánó Andrástól vette át a Híradó vezetését. Milyen örökséget vett át, és milyen célt tűzött ki maga elé?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!