hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Összeállni látszik a Simicska–Vona tandem
Harcosok klubja

2017. 03. 16.
Egyre több jel mutatja, hogy az Orbán Viktorral látványosan összevesző Simicska Lajos és a Jobbik között szoros érdekszövetség kezd kialakulni. 2018 fő ütközete a Fidesz-Jobbik meccs lehet, aminek előszele, hogy Vona Gábor, a radikális párt elnöke a Parlamentben Orbán Viktor és családja lehetséges ügynöki érintettségét pedzegette, a miniszterelnök pedig csicskapártnak nevezte a Jobbikot.

Sajátos szópárbaj alakult ki hétfőn az Országgyűlésben Vona Gábor és Orbán Viktor között. A Jobbik elnöke a miniszterelnöknek és családjának a Kádár-rendszer állambiztonsági rendszerével kapcsolatos vélt vagy valós együttműködésére célozgatott, amire válaszul Orbán csicskapártnak nevezte a Jobbikot.

Úgy tudjuk, hogy a felszólalást követően Orbán Viktor tágabb csapatában tanácskozást tartottak arról, hogy mire játszhat Vona Gábor. Arról a Fideszben mindenki meg van győződve, hogy Simicska Lajos, aki jelentős szerepet töltött be a párt háromszori hatalomba jutásában, és nem mellesleg a jelenlegi kormányzati rendszer létrehozásában is, ma már a Jobbik mögött áll teljes mellszélességgel.

Orbán Viktor az ügynökkérdést firtató Vonának adott válaszában azt mondta: ő és családja, illetve a Fidesz alapítói az áldozatai voltak az 1990 előtti rezsimnek, nem részei. Emellett pedig csicskapártnak nevezte a Jobbikot azt hangoztatva, hogy eladva a párt lelkét ma már egy oligarcha zsebében csücsülnek, nyilvánvalóan az Orbán által nem néven nevezett Simicskára utalva.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!