hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Márciusban újra kezdték
Gémesi György és Pukli István is új pártot gründol

2017. 04. 21.
Két jobbközép párt létrehozását is bejelentették március 15-e körül: az egyik Gémesi György gödöllői polgármester Új kezdet nevű pártja, a másik Pukli István leendő, Polgári világ nevű formációja. Mindkét párt – akárcsak a Momentum – konkrét ügyekre teszi a hangsúlyt, és szakítana az elmúlt 27 év elitjével.

Nem marad üresen az ellenzéki oldalon a mérsékelt jobboldali platform, tekintve, hogy két párt megalakulását is bejelentették. Az egyik Gémesi György Új kezdet nevű pártja, a másik Pukli István Polgári világ néven szerveződő, leendő alakulata. Mindkét formáció indulni akar a jövő évi parlamenti választásokon, és kérdésünkre reagálva mindkét vezető ellenezte az egymással vagy más pártokkal való összefogás ötletét, valószínűsítve ezzel az ellenzéki erők további szétforgácsolódását.

A Momentumhoz hasonlóan ezek a pártok is új erőnek tartják magukat, a fiatalokat is megszólítanák, ellenzik az ideológiai megosztottságot, társadalmi párbeszédet akarnak, és az egész parlamenti elitet menesztenék. Különbség abban van, hogy a konzervatív polgári pártok a hagyományos értékeket (nemzet, család) nem megkérdőjelezve „hiteles polgári alternatívát” kívánnak nyújtani a jelenleg regnáló pártokkal szemben.

Mint ismert, Pukli István tavaly kilépett a Tanítanék Mozgalomból, mondván: őt az oktatásügy helyzete viszi az utcára, nem kíván egyik politikai szekértáborhoz sem csatlakozni, és azt is ellenezte, hogy a mozgalom exponálta magát az őszi kvótanépszavazás ügyében. Utána bejelentette, hogy bármeddig elmegy, pártot is alapít annak érdekében, hogy az oktatásügy rendszerszintű reformja megvalósulhasson.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!