hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Márciusban újra kezdték
Gémesi György és Pukli István is új pártot gründol

2017. 04. 21.
Két jobbközép párt létrehozását is bejelentették március 15-e körül: az egyik Gémesi György gödöllői polgármester Új kezdet nevű pártja, a másik Pukli István leendő, Polgári világ nevű formációja. Mindkét párt – akárcsak a Momentum – konkrét ügyekre teszi a hangsúlyt, és szakítana az elmúlt 27 év elitjével.

Nem marad üresen az ellenzéki oldalon a mérsékelt jobboldali platform, tekintve, hogy két párt megalakulását is bejelentették. Az egyik Gémesi György Új kezdet nevű pártja, a másik Pukli István Polgári világ néven szerveződő, leendő alakulata. Mindkét formáció indulni akar a jövő évi parlamenti választásokon, és kérdésünkre reagálva mindkét vezető ellenezte az egymással vagy más pártokkal való összefogás ötletét, valószínűsítve ezzel az ellenzéki erők további szétforgácsolódását.

A Momentumhoz hasonlóan ezek a pártok is új erőnek tartják magukat, a fiatalokat is megszólítanák, ellenzik az ideológiai megosztottságot, társadalmi párbeszédet akarnak, és az egész parlamenti elitet menesztenék. Különbség abban van, hogy a konzervatív polgári pártok a hagyományos értékeket (nemzet, család) nem megkérdőjelezve „hiteles polgári alternatívát” kívánnak nyújtani a jelenleg regnáló pártokkal szemben.

Mint ismert, Pukli István tavaly kilépett a Tanítanék Mozgalomból, mondván: őt az oktatásügy helyzete viszi az utcára, nem kíván egyik politikai szekértáborhoz sem csatlakozni, és azt is ellenezte, hogy a mozgalom exponálta magát az őszi kvótanépszavazás ügyében. Utána bejelentette, hogy bármeddig elmegy, pártot is alapít annak érdekében, hogy az oktatásügy rendszerszintű reformja megvalósulhasson.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!